Verzekeringen

Opstalverzekering bij HEDDEMA Verzekeringen

Bent u zelf eigenaar van een huis of appartement, dan heeft u hierin een grote som, al dan niet geleend, geld gestoken. Voordat u het weet, bent u door een onverwachte gebeurtenis uw investering geheel of gedeeltelijk weer kwijt. Denk maar aan een keukenbrand of een fikse waterschade. Een opstalverzekering kan dan financiŽle zorgen voorkomen.

Herbouwwaarde

Voor de vaststelling van het te verzekeren bedrag van uw woning wordt uitgegaan van de herbouwwaarde. Deze waarde geeft het bedrag weer dat nodig is om uw woning geheel opnieuw te bouwen na een eventuele schade.

De juiste waarde-geen onderverzekering

Het is van belang dat uw woning voor de juiste waarde verzekerd is. Is het verzekerde bedrag te hoog, dan betaalt u meer premie dan nodig is. Is het bedrag te laag, dan bent u onderverzekerd. Uw schade wordt dan niet volledig vergoed maar u heeft slechts recht op een evenredige vergoeding. Dit kan voor u een behoorlijke tegenvaller opleveren. De meeste maatschappijen hebben hier echter een goede oplossing voor. Na het insturen van het aanvraagformulier komt een inspecteur van de maatschappij bij uw woning bekijken. Als hij/zij de herbouwwaarde bepaalt, verlenen de meeste maatschappijen een garantie tegen onderverzekering.

Index

Jaarlijks stijgen de bouwkosten. Om ervoor te zorgen dat het verzekerde bedrag voldoende blijft, wordt het verzekerde bedrag jaarlijks aangepast op basis van het indexcijfer voor de bouwkosten van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Aangezien uw premie gebaseerd wordt op het verzekerde bedrag, zal de premie jaarlijks ook aangepast worden.