Verzekeringen

Motorrijtuigenverzekering bij HEDDEMA Verzekeringen

Iedereen die in het bezit is van een gemotoriseerd voertuig (auto, motor-, brom-, snor-, zoemfiets, scooter) is verplicht een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid af te sluiten. Als u met uw voertuig een ongeval veroorzaakt waarbij anderen schade oplopen, is die schade gedekt onder deze verzekering.

Naast het verzekeren van schade toegebracht aan anderen is het natuurlijk ook mogelijk om uw eigen schade te verzekeren door middel van de volledige cascoverzekering of de beperkte cascoverzekering. De volledige cascoverzekering biedt een zeer uitgebreide dekking tegen alle schade aan uw voertuig door slippen, aanrijding (ook door u zelf veroorzaakt), te water raken,omslaan, vandalisme, brand, diefstal, botsing met dieren etc. In combinatie met de WA-verzekering wordt deze verzekering vaak de All-Risk verzekering genoemd. De beperkte cascoverzekering biedt minder dekking. Hier zijn enkele met name genoemde schades gedekt die aan uw voertuig kunnen ontstaan zonder dat u hier zelf iets aan kunt doen. Denk hierbij aan o.a. storm, diefstal, brand, aanrijding met dieren en ruitschade.

Eigen risico

Voor beide cascodekkingen geldt vaak een eigen risico. Bij een volledige cascodekking (all risk) kan het eigen risico gedeeltelijk of geheel komen te vervallen, wanneer de schade wordt hersteld bij een aangesloten schadeherstelbedrijf.

Korting bij schadevrij rijden

Iedere maatschappij hanteert een kortingsregeling voor het schadevrij rijden, de zogenoemde Bonus Malus (BM-)ladder. De korting kan oplopen tot 80%.