Verzekeringen

Aansprakelijkheid bij HEDDEMA verzekeringen

Eigenlijk is de aansprakelijkheidsverzekering voor ieder mens onmisbaar. Ongewild kunt u bij anderen schade veroorzaken en verplicht worden de schade te vergoeden. Uw kind schopt bijvoorbeeld per ongeluk een bal door de ruit, een dakpan waait van uw huis op de auto van de buurman of u rijdt met uw fiets tegen een geparkeerde auto enzovoort.

In deze gevallen bent u verplicht de schade die de ander lijdt te vergoeden omdat u hiervoor wettelijk aansprakelijk bent. U ziet, soms hoeft u niet eens schuldig te zijn aan het ontstaan van de schade. U bent dan simpelweg aansprakelijk omdat u een bepaalde 'hoedanigheid' bezit, bijvoorbeeld als ouder van uw kind of eigenaar van een huis. Meestal gaat het om schades die niet al te groot zijn, zoals beschadigde kleding, een gebroken ruit en dergelijke. In sommige gevallen kan de schade echter flink oplopen en de verplichting tot vergoeding grote financiŽle gevolgen met zich meebrengen.

De Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) biedt u een complete dekking voor de financiŽle gevolgen van eisen en schadeclaims die anderen bij u indienen. Is de eis terecht, dan zorgt de verzekeraar ervoor dat degene die schade heeft geleden een juiste schadevergoeding ontvangt. En tegen onterecht ingestelde schadeclaims verzorgt de maatschappij namens u het verweer. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de gevolgen van schade die u anderen ongewild toebrengt.